Apetyczny Jabłecznik

Składniki:

Na ciasto:

500 g mąki

2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

150 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

2 jajka

200 g masła

Tłuszcz

Nadzienie:

1 kg jabłek

1 cytryna

50g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Mąkę i proszek do pieczenia razem w misce dokładnie wymieszkać. Cukier, cukier waniliowy, jajka, masło dodać i wszystko mikserem zmiksować.

Obierz jabłka i pokrój na kawałki. Posypać plasterki jabłek sokiem z cytryny, cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem i rozłożyć na blaszkę.

Piec w podgrzewanym piekarniku w temp. 180 ° C na 50 minut

Autor: 
Jowita Kasiczak
Źródło: 

chefkoch.de

Dodaj komentarz

CAPTCHA
Przepisz kod z obrazka.