Gruszki w winie z wanilią

Składniki:

2 gruszki, nie za miękkie

Cynamon

Trochę soku z cytryny

200 ml wina, czerwonego

3 łyżki stołowe cukru

2 gałki lodów waniliowych

Imbir

Goździki

Przygotowanie:

Gruszki obrać, pokroić na pół, usunąć pestki – namoczyć sokiem cytrynowym. Wino, cynamon i cukier gotować w garnku pod przykryciem. Gruszki gotować około 5-10 minut, aż zmiękną, odstawić, aby wystygły. Niech czerwone wino się ochłodzi, aż sos z gruszki zostanie wyprodukowany.
Umieścić lody waniliowe, dodać połówki gruszki i sosu na gruszki i lody, przyozdobić śmietaną i miętą, goździkami, imbir.

Autor: 
Jowita Kasiczak
Źródło: 

chefkoch.de

Dodaj komentarz

CAPTCHA
Przepisz kod z obrazka.