Makaron ze szpinakiem, serem owczym i pomidorami

500 g makaronu

450 g szpinaku

1 duża cebula

1 czosnek

100 g słodkiej śmietany

100 g kwaśnej śmietany

200 g sera owczego

4 pomidory

Sól ziołowa

Sól

Gałka muszkatołowa

2 łyżki stołowe oregano

Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Nastawić makaron w osolonej wodzie. Szpinak rozpuścić w mikrofali i wycisnąć w wodzie. Cebule i czosnek obrać, posiekać i przysmażyć na oliwie z oliwek. Dodać szpinak i krótko dusić. Następnie dodać ser owczy i dobrze wymieszać. Międzyczasie gotować makaron i pokroić pomidory w ćwiartki. Kiedy ser owczy stanie się kremowy, dodać do patelni słodką i kwaśną śmietanę. Szpinak krótko smażyć i uważać, żeby się przypalił, ale delikatnie mieszać. Na koniec dodać pomidory. Doprawić solą ziołową, pieprzem, solą, oregano, gałką muszkatołową. Makaron na koniec wymieszać z sosem i podawać. Smacznego!

Autor: 
Jowita Kasiczak
Źródło: 

chefkoch.de

Dodaj komentarz

CAPTCHA
Przepisz kod z obrazka.