Muffiny jagodowe z białą czekoladą

Składniki:

250 g czekolady białej

260 g mąki

1 opakowanie proszku do pieczenia

Szczypta soli

100 g masła

1 opakowanie budyniu

2 duże jajka

200 ml mleka

1 opakowanie

Cukru waniliowego

100 g cukru

Szklankę jagód

Przygotowanie:

Pokroić białą czekoladę. Mąkę, proszek do pieczenia, sól i budyń razem wymieszać. Masło rozpuścić. Następnie do masła dodać cukier, cukier waniliowy, mleko oraz jajka. Wszystkie składniki dobrze wymieszać trzepaczką. Na koniec mieszankę masła z posiekaną czekoladą i jagodami wymieszać z mąką do powstania jednolitej masy. Ciasto w foremki wypełnić. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Dodać jagody na wierzch według uzd niania, Smacznego!

Autor: 
Jowita Kasiczak
Źródło: 

chefkoch.de

Dodaj komentarz

CAPTCHA
Przepisz kod z obrazka.