Rozgrzewająca zupa z dyni

Składniki:

2 kg dyni

500 g marchwi

1 kg ziemniaków

2 cebule

2 łyżki stołowe masła

2 litry bulionu warzywnego

½ szklanki mleka

Sól, pieprz

Pestki dyni

Przygotowanie:

Pokrój dynię w plasterki, usuń skórkę i pestki. Obierz marchew, cebula i ziemniaki, umyj i pokrój na małe kawałki. Obierz cebulę i pokrój.

Smaż tłuszcz i podgrzej kostki cebuli. Dodać pozostałość i doprowadzić do wrzenia.

Teraz dodaj dynię, marchewkę i ziemniaki. Przypraw solą i pieprzem. Smaż przez 20-30 minut. Wymieszaj zupę puree i dopraw do smaku.

Jeśli chcesz, możesz posypać ziarna dyni.

Wskazówka: Jeśli zamiast mleka przyjmujesz mleko kokosowe, zupa staje się bardziej kremowa. Zapomnij o kaloriach.

Autor: 
Jowita Kasiczak
Źródło: 

chefkoch.de

Dodaj komentarz

CAPTCHA
Przepisz kod z obrazka.