Kuchnia

Reklama

Zdjęcie: 

Savoiardi – historia królewskich biszkoptów

sob., 02/29/2020 - 18:32 -- Anonim (niezweryfikowany)
Savoiardi to niezwykle kruche, podłużne ciasteczka, wyróżniające się lekkością, którą uzyskuje się dzięki dodaniu do ciasta pianki z białek jaj. Zwane są również ,,ciasteczkami–łyżeczkami", gdyż znakomicie pochłaniają płyny, nabierając miękkości, a przez to są świetnymi dodatkami do musów oraz

Eksperci apelują: Nie myj mięsa z kurczaka przed gotowaniem. W ten sposób roznosisz bakterie

śr., 01/08/2020 - 21:27 -- Anonim (niezweryfikowany)
Pośród domowych kucharzy są zarówno ci, którzy myją surowego kurczaka przed obróbką, jak i ci, którzy tego nie robią. Amerykańska agencja Centers for Disease Control and Prevention opublikowała oficjalne stanowisko w tej sprawie

Strony

Reklama

Subskrybuj RSS - Kuchnia