Smaczne i szybkie. 5 przepisów dla tych, którzy nie lubią gotować

Reklama

wt., 04/09/2019 - 17:58 -- koscielniakk

Jesz w jadalni kotleta w Nieświeżu i wiesz, w której z kuchni otrzymasz najsmaczniejszą grykę? W tym czasie twój piec i piekarnik są pokryte grubą warstwą kurzu? Redaktorzy LADY.TUT.BY zebrali bardzo proste i smaczne przepisy dla tych, którzy nigdy nie mają wystarczająco dużo czasu, chęci i umiejętności do gotowania.

Składniki: Kapusta pekińska - 400 g, Szynka - 200 g, Jajka na twardo - 2 szt.,Pieprz bułgarski - ½ szt.

Świeży ogórek - 1 szt. Świeży koperek - 2–3 gałązki, Świeża pietruszka - 2–3 gałązki, Groszek konserwowy - 200 g, Majonez - 3-4 łyżki. L, Sól - do smaku, Przyprawy (opcjonalnie) - do smaku

 

Jak przygotować?

Pokroić szynkę i kapustę w paski.

Świeży ogórek pokroić w kostkę.

Bułgarska papryka pokrojona w paski.

Podobnie miel jajka na twardo.

Drobno posiekaj koperek i natkę pietruszki.

 

Makaron Jajowy

Składniki: Makaron - 150 g Jajka - 3 szt. Majonez - 1 łyżka. L Świeże warzywa - 1 gałązka Sól - do smaku, Pieprz mielony - do smaku, Olej roślinny - 1 łyżka. l

 

Jak przygotować?

Najpierw ugotuj makaron w rondlu, a następnie potrzebujemy żaroodpornej formy do pieczenia.

Dopóki makaron gotuje się, weźmy trochę jajek. Wszystkie jajka rozbijamy w wygodnym naczyniu. My solimy, pieprzymy. Dodaj drobno posiekane warzywa.

Dodaj majonez. Ubijaj powstałą masę, aż będzie gładka.

Gotowany makaron przesuwa się w naczyniu do pieczenia, którego ściany i dno należy smarować olejem roślinnym.

Napełnij makaron przygotowaną masą jajeczną.

Postawiliśmy formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Piecz przez 10-15 minut.

Wszystkie zmiażdżone produkty mieszamy w głębokich naczyniach, ponieważ sałatka jest dość obszerna. Do składników dodać groszek konserwowy. Solimy i napełniamy majonezem.

Dokładnie wymieszaj wszystko - a sałatka z chińską kapustą i szynką jest gotowa!

 

Brokuły z serem

Składniki:

Brokuły - 400 g

Jajko - 2 szt.

Śmietana (10–15%) - 3-4 łyżki. l

Twardy ser - 100-150 g

Sól i pieprz do smaku

Olej - do smarowania

 

Jak przygotować?

Nasmaruj naczynie do pieczenia masłem lub olejem roślinnym.

Na dole formy ułóż zamrożone lub świeże brokuły.

Piekarnik jest włączony w celu podgrzania do 160 ° C.

Gotowanie serowego kremowego nadzienia: ser trzy na grubej tarce, dodać śmietanę i lekko ubić widelcem lub ubić jajka, sól i pieprz do smaku.

Brokuły wlać sos serowy, umieścić formę w rozgrzanym do 160 ° C piekarniku. Piec do różowego (około 25 minut). Bon apetyt!

 

Leniwe pierogi

Składniki: Jajka - 1 szt. Mąka pszenna - 5 łyżek. L Sól – szczypta Cukier - 1 łyżka. L Twaróg - 200 g

 

Jak przygotować?

Pakiet twarogu 200 g zagnieść widelcem, dodać jajko, sól, cukier, mąkę i zagnieść ciasto.

Wlać mąkę na deskę i zrobić na niej „kiełbasę” ciasta, a następnie pokroić kiełbasę na równe części, wsypać każdy kawałek po obu stronach do mąki.

Ugotuj pierogi we wrzącej osolonej wodzie przez około 5 minut. Podawać z masłem, kwaśną śmietaną lub dżemem.

 

Roztop rozmrażane ciasto z majonezem

Składniki: Masło - 200 g, Majonez prowansalski - 200 g, Jajko - 1 szt., Cukier - 1 filiżanka, Mąka - 3,5 szklanki, Cukier waniliowy - 2 łyżeczki. Sól - ½ łyżeczki. Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka. Masło - do smarowania

 

Jak przygotować?

Utrzyj masło i majonez zmiękczony w temperaturze pokojowej, dodaj jajko, sól, cukier, cukier waniliowy i ponownie ubij, aż będą gładkie.

Dodać mąkę przesianą przez sito razem z proszkiem do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto. Przesuwamy ciasto w kulinarną torbę z wymodelowaną dyszą.

Wykładamy blachę do pieczenia natłuszczonym pergaminem. Umieszczamy małe ciasteczka na pergaminie w odległości 1 cm od siebie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 ° C, aż zaczerwieni się przez 15–20 minut.

Bon apetyt!

Autor: 
----------------
Źródło: 

lady.tut.by

Polub Plportal.pl:

Dodaj komentarz

CAPTCHA
Przepisz kod z obrazka.
7 + 5 =
Rozwiąż proszę powyższe zadanie matematyczne i wprowadź wynik.

Reklama